Journalistiek

Journalistieke artikelen

Rode telefoon met draaischijf

Bellen?! Voor werk moet de millennial wel

Voor veel twintigers en dertigers is bellen ‘spannend, niet leuk, een dingetje’. Ze doen het zelden, hebben het niet geleerd. Tot millennials erachter dat dat op de werkvloer gebruikelijk is...

Thuiswerker, kom nou in beweging!

Thuiswerkers pauzeren amper. Terwijl we ons beter voelen en effectiever werken als we dat wel doen. Op deze manieren kun je jezelf een handje kunt helpen.

‘Buizen lassen is echt het tofste’

In Wat doe jij eigenlijk? deze keer lasser Gina de Rooij (21) uit Rhoon. Ze vertelt journalist Miriam Vijge wat haar werk inhoudt, hoe haar werkdag eruit ziet en waarom ze lasser is geworden.

Hoe ga je om met rouw op het werk?

Tijdens je loopbaan krijg je weleens te maken krijgt met het verlies van een dierbare. Hoe ga je zelf, als collega of leidinggevende om met rouw op het werk? Wat werkt (niet)?

‘Alles is gezegd en gedaan’

Praten over het eind van je leven is niet makkelijk. Daarom gebeurt dat vaak niet of te laat. Dan moeten anderen soms gissen en beslissen. Een verpleegkundig specialist en een nabestaande over zulke gesprekken.

Grotere kans op rouwstoornis door corona

De kans op een rouwstoornis bij overlijden aan of tijdens corona blijkt groter dan normaal. Meer mensen met rouwklachten zullen hulp zoeken. Twee wetenschappers over hun onderzoeken naar door corona verstoorde rouw en behandeling.

Autopassie in de polder

Een eerder interview met Joop Donkervoort over wat hem drijft. Met zijn drang naar perfectie bouwde hij markante sportwagens en een automobielbedrijf. Nu, vier jaar later, draagt hij 'het stuurwiel' over aan zijn zoon.

Pyrotechnieker en showcreator Jorben van der Borg

‘Ook zonder lontje blijft het gevoel van vuurwerk afsteken’

In de serie Wat doe jij eigenlijk? deze keer pyrotechnieker Jorben van der Borg (27) over wat zijn werk inhoudt, waarom hij dit doet en welke opleiding daarvoor nodig is.

‘Elkaar steunen in plaats van beconcurreren’

Samen sterker: deze twee ondernemers uit Mijdrecht kiezen ervoor om elkaar te versterken in plaats van als winkeliers met elkaar te concurreren. Lees over het waarom, hoe en wat dit brengt.

‘De moeilijke gevallen zijn het meest uitdagend’

Wat doe jij eigenlijk? In deze serie vertellen mensen journalist Miriam Vijge wat hun werk inhoudt en hoe zij het ervaren. Deze keer thanatopracteur Thea Visser (44) uit De Meern.

Zo zien kantoren en werkplekken postcorona eruit

Van hubs en de terugkeer van verkamering tot nieuwe concepten als het habitoor en working apart together. Drie deskundigen uit de interieurarchitectuur over de invloed van COVID-19 op kantoren en de werkplekomgeving.

‘Door iemands dood te bekijken, kun je de laatste eer bewijzen’

Wat doe jij eigenlijk? In deze serie vertellen mensen journalist Miriam Vijge wat hun werk inhoudt en hoe zij het ervaren. Deze keer forensisch arts Jonne Kortmann (38) uit Lelystad.

‘Je moet lijden kunnen toelaten’

Wat doe jij eigenlijk? In deze serie vertellen mensen over wat hun werk inhoudt, wat er mooi en moeilijk aan is, en hoe het verdient. Deze keer consulent levensvragen Esli Jongen (32) uit Utrecht.

‘Verschrikkelijk als na een week smeden een mes sneuvelt’

In de serie Wat doe jij eigenlijk? deze keer messenmaker Johan van Zanten (32) over wat zijn werk inhoudt, welke vaardigheden daarvoor nodig zijn en hoe zijn werkdag eruit ziet.

Aart Vierhouten: van knecht tot meester

Als ervaren beroepswielrenner maakte hij ‘de jonkies’ in de ploeg  graag wegwijs. Kennis delen en coachen is inmiddels de kern van de zaak van Aart Vierhouten als zelfstandig ondernemer. ‘Met de juiste begeleiding kun

Sebastiaan en Jasper beginnen hun eigen kerk

Op mijn fiets door Hilversum langs deze statige oude kerk valt me steeds op hoe druk bezocht de diensten daar zijn. Hoe zit dat, als je alleen maar leest over leeglopende kerken?